A házi rétes sütés fortélyait osztanám most meg veletek, hogy a képen látható eredményt elérjétek három dologra van szükségetek. Némi szabadidőre és egy jó kis rétes tészta receptre és egy jól körbejárható asztalra.
Imádom lapozgatni, vannak benne kincsek rendesen és nem csak Mama kézírásával lejegyzett receptekre gondolok.
Ha esetleg valakit érdekel a szarvasmarhatartás, arra vonatkozóan is tudok keresni valami jó kis tippet a könyvben.
Egy keveset változtattam a recepten.
Mégpedig : 2 tojássárgáját + 1 teáskanál sertészsírt tettem a tésztához és a lisztből kb 20dkg -nyit réteslisztre cseréltem, nekem ezzel a liszttel most felvett 4-4,2 dl langyos vizet.
És csak akkor álljatok neki a begyúrásnak, ha nem fáj a karotok, mert lehet vele izmozni rendesen, hogy hólyagos tésztát kapjunk végeredményként. Valahol olvastam, hogy időnként vágjuk a keverő edény falához erőteljesebben a már simára dolgozott félig kész tésztát. Hát én ettől most eltekintettem, de gondolom feszültség levezetésnek nem lehet rossz módszer.
A tölteléket szétterítve tettem a tésztára úgy,ahogy Anyósom is tette mindig.
Mivel töltöttem a tésztát?
Meggy, meggy+túró, meggy+ mák, túró, káposzta
Kipróbáljátok?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése