2023. február 25., szombat

2023-02-25

   Tegnap almás pitét "kellett" sütnöm, mert ritka rossz magyar almát sikerült vennem, majdnem arany áron. Az almának leve az kb .semmi nem volt, az ízét is fel kellett javítanom fahéjjal és cukorral tisztességes mennyiségben. 
Ezer gondolatom volt, jó és rossz is, hogy hova is tart ez a világ? Mindent is el lehet adni, mivel van rá kereslet, minden is megveszünk, legyen az akár milyen minőség is. 



Elgondolkodtam, hogy mennyire oda van a jó nép, hogy tücsköt-bogarat fognak keverni az élelmiszerekhez. Kérdés, hogy most  milyen  (szart) szert tesznek hozzá, hogy az  egyre silányabb alapanyagokból készített ételek  egyre ízletesebbek, de  egyre rosszabb minőségűek?

Jelenleg úgy látom a legjobb módja annak, hogy ne együnk meg mindenféle adalékanyagot, ha magunk készítjük el ételeinket, a magunk által megtermelt élelmiszerekből vagy alternatívaként a helyi piacon vesszük meg a helyi termelők évszaknak megfelelő termékeit. 
Mert hát valljuk be, tücsök a lisztbe vagy érést segítő szer a "friss üde ízletes" februári kb 500km utazott eperben  nem egyre megy? 

Más is így gondolja? 

Nincsenek megjegyzések: