2009. november 8., vasárnap

Andi fogyókúra ....

vagy antifogyókúra??Úgye nem mindegy :))) Én inkább az utóbbira szavazok a mai napi elfogyasztott kaja mennyiségem után:)) Óriási szakértelmet igénylő süteményeket gyártottam ismét. Csandi féle hájas, és itt nem a fenekemre kell gondolni, ez látszik a képen is:)))
Bolti leveles tészta , házilekvárral megkenve és némi dióval megszórva.
Ebédre rakott erdélyi káposztát készítettem,bár abban nem vagyok teljesen biztos, hogy erdélyi barátnőm ismeri ezt az ételt, hiszen abból kiindulva, hogy a franciasalátánkat még csak hírből sem ismerik a franciák, és normandiai csirkével hasonló helyzet:))

Ez a másik konyhai remek mű ami ma ki került a kezem közül, ez kérem egy sima bögrés diós, ami kapott egy kis mézeskalács fűszert, középébe házi szilvalekvárt és házi csokimázat. Na kérem ezáltal teljesen olyan lett, mint ha töltött mézespuszedlit ennénk.Tamara szerint olyan karácsonyi illatú a süti, hogy kezdi elhinni, hogy nem sokára tényleg itt van karácsony:)) Sajnos nagyon finom lett:)))

És ha már kreatívkodás, hát kérem életem első önálló szabásmintája végeredménye, ez a táska.Nem díszítettem túl, hiszen az volt a lényeg, hogy az illesztési pontok és úgy minden tényleg jól lettek kiszámítva, és milyen meglepő, jól lettek kiszámítva:))) Ez a darab, próbagyártás eredménye. Készítettem hozzá még egy nesszeszer és kisszütyött is csak a cipzárt kell még bevarrnom a művekbe. Jövö héten megyek megvenni a valódi táska anyagot, vagy bársonyt, vagy farmert, esetleg vízlepergetős vastagabb táska anyagot.

Jöhet a sorozat gyártás:))) Ügyes vagyok tudom, és nagyon szerény is , nem kell mondani:)))))))))))))))))

Posted by Picasa

2 megjegyzés:

szasz írta...

Szia Andikam, mar is beindult a nyal el vagy kivalasztasom:)) a sok finomsagtol, mivel te fogyokuraztal:)). Naszoval en szekely vagyok,de nalunk a rakott szekelykaposzta nem szokott az etlapra kerulni tul gyakaran::) Szinte egyalltalan, mi szekely kaposztat labosos formaban keszitjuk, de mint koztudott az sem eredeti szekelyeledel, hanem egy Szekely nevezetu pasirol kapta a nevet:)). Ellenben a teszta mit te bolti reteslapbol keszitettel, az valhato eredeti szekelynek, csak azt nalunk halyastesztanak hivjak, ugyanis a leorolt disznaohajbol keszitik a tesztat( receptet nem tudom), mit tudok rolla sokat kell utni a tesztat sodrofaval:)))

Csandi írta...

Na ha feszültséget akarok levezetni, tuti hájast tésztát fogok készíteni:))))))))