2011. június 10., péntek

Nyaljuk az fagylaltot.......

és közben tervezgetek, hogy milyen ízű lesz a következő. Mivel édes szájú vagyok mindenféle fagyi belefér a képzeletem, csak időm is legyen kivitelezni...A lényeg , hogy kitudjuk várni ,amíg a fagyi alap kihűl:)))Utána már gyerek játék az egész:)))
Végy fél liter tejet(2,8%) adj hozzá 4 tojássárgáját , egy evőkanál vaníliás pudingport, némi édesítőt vagy cukor , és nagyon lassú tűzön főzd jó sűrűre a elegyet. Ha megfőtt a fagyi alap , jól hűtsd ki ( Én általában előző nap főzöm meg, és a hűtőbe jól eldugom , hogy még véletlenül se essen Senki útjába, aki megeszik mindet....Egyszer azért kíváncsi lennék, hogy ki is Senki, mert minden úgy eltud tüntetni.....Pl az ajándékba szánt sütit, édességet)

Másnap vagy ha nagyon alaposan kihűlt , jöhet a nagy variáció.......Mert ha csokisat szeretnénk, akkor kakaópor vagy olvasztott csoki kell ízlés szerint mennyiségben, ha epreset, akkor kb. 20 dkg eper turmixolva ...stb.
És a végkifejlet akkor jön el, ha az ízesített fagyialaphoz hozzáadunk 2 dl tejszínt , elkeverjük és a fagyigépünket munkára fogjuk..........Nagyon hosszú 20 perc alatt érte el a kellő állagot .
Te kipróbálod???Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: