2011. március 6., vasárnap

Isabellának a joghurt torta recept

Lassan átmegyek gasztróblogerba:):) Izabella kérésére akkor most jöjjön a joghurt torta receptje, most diétás verzióban :)
1 nagy poharas natúr joghurtot 1 csomag étkezési zselatinnal felteszünk a tűzhelyre melegedni. Éppen csak átlangyosítjuk és beleöntünk 3 dl főzőtejszínt ( 20%-os) néhány csepp édesítőszert öntünk hozzá és egy vízzel kiöblített edénybe kanalazzuk , úgy, hogy közben kiolvasztott alaposan lecsöpögtetett bogyósgyümiket szórunk közé, de nem keverjük el,amikor elfogytak a hozzávalók mehet a hűtőbe pihenni .
A mirelit gyümik levét egy edénybe öntjük és felhígítjuk 1,5 dl-re és hozzá adunk 2 teáskanál zselatint.
Felforraljuk és lezárjuk a tűzet alatta.Megvárjuk amíg kihűl, közben jó párszor megkeverjük és a joghurtos cucc tetejére kanalazzuk és mehet a hűtőbe jó órányit pihenni . Tálaláskor kiborítjuk a műanyagedényből és így kerül az aljára a piros csík . ( Én tupper edényt használok hozzá, de szerintem minden edényből ugyan így kijön, csak max nem lesz ennyire csicsás a torta.)
Jó munkát :)))

5 megjegyzés:

IsaBella írta...

Nagyon szépen köszönöm! (:
Van néhány hozzávaló, amit nem tudom, itt kapható-e, de pótolni biztosan lehet.
A zselatinnak ilyen porosat is lehet használni? Dr Oetker-es?

Csandi írta...

én por formátumot szoktam használni, nekem az jött be igazán, mert egyszerű használni és olcsóbb mint az lapok..

Silerika írta...

Andikám, nagyon guszta!! Én a tupperba pont fordítva rakom. A forma aljába a zselé, hagyom dermedni, utána a joghurtos massza. Amikor kiborítom, felül lesz a színes zselé. Ha nem diétás, csak úgy "kiegészítésként" (hogy tele legyen a forma) kerek piskótakorongokat is szoktam rakni a fehér massza tetejére, kissé belenyomva. nyamiiii....:o))

IsaBella írta...

Szerintem mi is poros zselatint fogunk használni, nem is tudom, hogy nálunk lapokat lehet-e kapni.
Majd lehet, hogy a piskótás változatot is ki fogom próbálni, ha ez sikerül . (:
Köszönök mindent. (:

zabhegyező írta...

Sziasztok, köszönöm a receptet, nagyon finom...! Én 3 nagy joghurtból csináltam, fél l főzőtejszínnel, folyékony édesítővel, 3 Horváth Rozi porzselatinnal. Tettem bele 1 db banánt, kb. 30 dkg meggyet és kb. 30 dkg epret. Piskótalapot elfelejtettem alásütni...:-) 26 cm-es kapcsos tortaformába tettem, ez kb. 20 nagy szelet torta. Számításom szerint az egész tartalmaz kb. 140 g szénhidrátot. Ez 20 nagy szeletre lebontva 7 g CH szeletenként. Szerintem cukrosok is ehetik.
Még egyszer köszönöm a recit.:-)
Üdv, Ági.