2011. május 28., szombat

Egy internetes szemezgetés eredménye ez a bejegyzésem , érdemes elolvasni és amit lehet megfogadni belőle , hiszen változtatni soha sincs késő:)

"Mostanáig nem volt pontos útmutatónk arra nézve, hogy mi a tökéletes recept ahhoz, hogy hosszú, szellemileg friss és egészséges életet éljünk. Ha gondosan átolvasnánk a rendelkezésünkre álló hatalmas mennyiségű kutatási anyagot, amely világszerte elérhető, akkor összegezve az alapok röviden az alábbiak lennének - Jonny Bowden tollából:

1. Fogyassz sok zöldséget! – Ez nem vicc! És amiről itt beszélek, az kb 9 adag naponta. Ha éppen nem a legextrémebb Atkins diétával küzd, akkor 60-1120 g szénhidrátot ehet maximálisan naponta (függően a testsúlyától, és a napi fizikai teljesítményétől). Ezzel ellentétben zöldségekből pl.: spenótból hatalmas mennyiségben fogyaszthat. Minden létező tanulmány megerősítette, hogy az egészséges emberek, tonnányi mennyiségű zöldséget és növényt esznek. SEMMI más nem tartalmaz annyi antioxidánst, ásványanyagot, ballasztanyagot, flavonokat, és nem utolsó sorban, a természetben előforduló gyógykivonatokat, melyek számtalan betegség ellen nyújtanak védelmet.

2. Én halat eszem és/vagy halolajat szedek! Az Omega 3 zsírsavak nagy mennyiségben a hideg vízben élő halakban, például a lazacban találhatóak meg. Ezek a zsírsavak a garanciák a 100 éves kor eléréséhez. Felsorolni sem lehet mire képesek a szervezetünkben. Csökkentik a szív és érrendszeri megbetegedések kockázatát, csökkentik a vérnyomást, javítják a közérzetet, és az agy átfogó működését is segítik. Terhes nők, a segítségükkel intelligensebb gyermeket szülnek – kell ennél több?

3. Kapcsolatok. NEM, nem az internetről beszélek. Vizsgálatok kimutatták, hogy a 90-100 éves egészséges és szerencsés emberek sok baráttal, nagycsaládban élnek. A társadalomban megvan a helyük, szociálisan, sok kapcsolattal rendelkeznek és ez az elsődleges oka annak, hogy sokáig élnek. Teljesen mindegy, hogy templomi összejövetelre járnak, nagycsaládban élnek, vagy ingyen munkát végeznek közösségben. Fontos találni olyan embereket akikhez kötődhet, akikkel barátságokat köthet, mert az ilyen együtt töltött időkben másokkal is megismerkedhet. Ez egy alap tézis.

4. Tankolj napfényt! Hetente három alkalommal 10-15 perc napsütésre mindenkinek szüksége van. Érdekes eredményre jutott egy friss kutatás. A világ minden tájáról gyűjtöttek adatokat a különböző éghajlatokon élő emberek élettartamáról. A legnagyobb átlagéletkort a napsütötte tájakon élő emberek érik el. A napfény javítja a kedélyállapotot, erősíti az immunrendszert, ezáltal csökkentve a rák kialakulásának esélyét, továbbá teljesítményfokozó hatással bír és erősíti a csontokat. Ezek a folyamatok a napfény hatására meginduló D vitamin termelődés pozitív következményei, mely vitaminról gyakorlatilag a legtöbb ember alig rendelkezik ismeretekkel.

5. Aludj jól és eleget. Túl kevés energiája van súlyokat emelgetni, sportolni, vagy rossz a hangulata és mindig karikásak a szemei? Lehetséges, hogy nem tudja kipihenni magát, vagy egyszerűen nem alszik eleget. Amikor megfelelő alvásról beszélek, ez azt jelenti, hogy felébredések nélkül 7-9 órát folyamatosan alszom. Közben nincs bekapcsolva a tv, a helyiség lesötétített, és nincs teli a gyomrom nehéz ételekkel. Egy tipp tőlem: Kezdje azzal, hogy egy órával korábban fekszik le pihenni az ágyába, és ha van a hálószobában számítógép, azt költöztesse át másik szobába.

6. Sportolj minden nap. Felejtse el a 20 perc, háromszor egy héten sablont! A hosszú életű emberek rendkívül aktívak, reggel fél5kor kelnek, és rengeteg dolguk van. Az elődeink, még naponta 20 mérföldeket (32,19 km) gyalogoltak. A testünk az ilyen jellegű felhasználásra lett „megalkotva” a természetben. Tanulmányok rámutattak, hogy napi 30 perc bármilyen jellegű mozgás, nagymértékben csökkenti sokféle betegség kialakulását. Sőt abban is segít, hogy a szelleme friss maradjon, és az agyi kapacitás is karban legyen tartva

7. Légy hálás! Ha van egy listája, amin fel vannak sorolva a teendői, akkor emiatt hálás lehet, hiszen az agyával koncentrálva a feladatokra, pozitív energiákat szabadít fel. Hálásnak lenni a napi tennivalókért, nem ugyanaz, mint, stresszelni a munkában. Ahhoz, hogy a „nem használt” agyféltekét is beindítsa, nyitnia kell a világra, és a szeretetre. Ha ilyen témákra koncentrál, hálás lesz azért, ami már megadatott Önnek. Még ha napi mindössze 5 percben is, akkor is egy lépéssel előrébb jár, a stressz elleni harcban. Ez a legjobb módszer, hiszen a stressz helyzeteket elkerülni nem tudjuk.

8. Igyál mértékkel vörösbort vagy egyen szőlőt. A sötét színű szőlőben lévő Reservatol már bizonyítottan élettartam hosszabbító hatású, és kutatások erősítették meg sokoldalú hatékonyságát. (Sajnos harmad annyit sem fogyasztunk szőlőből, mint kellene). Resveratrolt ma már a bor mellett, táplálék kiegészítő formájában is megtaláljuk, így az alkoholfogyasztást ellenzők is hozzájuthatnak ehhez az értékes hatóanyaghoz.

9. Kerüld a cukrot. A hosszú élet, az erő, az egészség első számú ellensége, nem a zsír, hanem a CUKOR. A cukor mellékhatása a szervezetben rendkívül sokoldalú. A hormonrendszert, az immunrendszert, a kedélyállapotunkat is negatívan befolyásolja. Amikor azt mondom, hogy kerülje a cukrot, akkor ez azt jelenti, hogy annál kevesebbet ehet cukros ételeket, minél tovább akar élni - egészségesen.

Ez a lista nem tökéletes, és teljes, de ez csak a kezdet."

Ugye milyen egyszerű egészségesen élni???

1 megjegyzés:

Hajnesz írta...

Szia! Ugye-ugye, ezek nem mindegyike egyezik Guru szabályaival! Szerintem mindenki személyre szabva alakítja ki magának mit eszik, mit szeret és hogyan. És igen, jó az egészséges útra térni! Igaz Andi!!!!