2009. április 21., kedd

Süssünk valamit:))

Süssünk valamit , azt is megmondom, hogy mit.

Süssünk SOMLÓI GALUSKÁT . Gondolom most mindenkinél az aktív nyál elválasztása beindult, mert hát ilyenkor az ember lánya arra gondol, hogy finom tészta krémmel, dióval, mazsolával , csokiöntettel és egy jó adag tejszín habbal a tetején , huuuuuuuuuuuuu mást nem is lehet tenni, mint nyálat elválasztani. Ekkor jön a felismerés, hogy jó-jó finom és isteni, de mennyi munka mire elkészül, meg aztán izé..., hú ..., meg mit tudom én:))) Na szóval süssük inkább meg, mint hogy kifogásokat keresünk. Nem kell megijedni, tovább fog tartani amig kivárjuk, hogy kihűljön, mint maga a sütés és az összeállítás.

Először is nézzük meg, hogy mazsola, rum és daráltdió van -e éppen otthon , a cukorról , lisztről, ecetről, kakaóról és 2 db vaniliáspudingporról se felejtkezzünk meg:)) Ja és sütőpor is legyen otthon:))Némi alkohol nem csak a kedvünket emelheti a mennyekig, hanem az ízhatást is, pláne ha a mazsolát áztatjuk a rumba és nem belsőszerveinket itatjuk át a szesszel:))Én mindig ezt teszem első lépésként :))Mármint beáztatom a mazsolát a rumba:))
Vegyünk 3 tojást és 4 kanál cukrot , robot géppel keverjük a kettőt legalább 2 teljes percig( lehet tovább is de felesleges) adjunk hozzá két evőkanál olajat és egy evőkanál 10% ecetet. Ezzel is keverjük egy keveset, majd adjunk hozzá az 5 evőkanál lisztett , amibe fél csomag sütőport kevertünk némi kevergetés és kész a tészta massza. Az egész masszát tegyük mikrózható edénybe és süssük meg a kb 3-4 perc alatt a mikróba.(Tűpróba sokat segít:)) Ha kész van a fehér tésztánk jöhet a tesója , az összeállítás ugyanez , annyi változik, hogy csak 4 evőkanál liszt és 1 evőkanál kakaóport adagolunk. Sütés is ugyan úgy megy végbe:))
Szóval lesz szép fehér és egy szép sötét tésztánk , és most jön a lényeg. A pudingokat felfőzzük a szokásos módon, csak nem egy liter tejben, hanem 1,2 literben.


A tésztákat 2 részre vágjuk és jön a rétegezés .

Első réteg egy fehér tészta, erre jön a mazsola és vele a természetesen rum egy része is :) vaniliás puding , daralt dió, és egy adag barna tészta , mazsola , vaniliás puding, dió, fehér tészta erre mi is jön ?Ja a mazsola és a puding és a dió és legfelülre megint barna tésztát teszünk. Megmaradt pudinggal nyakon öntjük és jöhet még egy kevés dió. Némi hűlés és irány a hütőbe a tészta.Minimális rom eltakarítás és egy gyors kakaó öntet( 4 ek. kakaó , 5 ek. cukor és 15 evőkanál víz összefőzve ) készítése után jöhet a türelem játék, hogy hűljön már és érjen össze a fránya sütink.

És ha jók voltunk kb. 1 óra múlva jöhet a produkció:)) Kanállal darabokat szaggatunk ki a réteges tésztánkból, nyakon öntjük kakaóöntettel , esetleg bolti csokiöntettel és megkoronázzuk a művünket egy halom tejszínhabbal . Elülünk , mert az íz hatástól úgysem fogunk állva maradni és élvezettel és dicsérő szavak közepette elfogyasztjuk a sütinket :))

Nagyon-nagyon finom :)))És kb így néz ki :

vagy így , minden csak nézett kérdése:)))

1 megjegyzés:

nöné írta...

A nyálelválasztásom beindult! Jól néz ki, és tényleg nem sok időbe telik. Valamelyik nap próba alá vetem. Köszi a vidám és hasznos leírást!